CONGRESDAG 18 SEPTEMBER

Op zaterdag 18 september vond ter gelegenheid van het XIVe lustrum der C.S.F.R. een congresdag plaats. In het Kruispunt in Vathorst kwamen we samen om met elkaar na te denken onder de koepel van het thema Visionair. Het RD was erbij! Lees hier hun verslag. Hieronder vindt u het overzicht van het programma. De lezing van Ten Napel is in bewerkte vorm gepubliceerd in het RD: ‘Zoek ruimte onderwijsvrijheid voorbij liberalisme’.

Foto: Houthoff

Isabella Wijnberg

Isabella Wijnberg is als advocaat werkzaam bij Houthoff. Tevens leeft zij als non bij leefgemeenschap Emmanuel in Amsterdam.

In het ochtendprogramma hopen we met Wijnberg in gesprek te gaan over de combinatie tussen geloof en werk. Wat is goed werk? En: hoe combineer je een leven met God en een leven met een hoog arbeidsethos?

Foto: Hans-Martien ten Napel

Hans-Martien ten Napel

Hans-Martien ten Napel is als universitair hoofddocent Staats- en bestuursrecht verbonden aan de Universiteit Leiden. In zijn onderzoek houdt hij zich onder andere bezig met de verhouding tussen staat en religie.

In het middagprogramma verzorgt Ten Napel een lezing onder de titel ‘Postliberale onderwijsvrijheid?’. Deze lezing gaat over artikel 23 Grondwet, de onderwijsvrijheid in het licht van de scheiding tussen kerk en staat.

De lezing van Ten Napel is in bewerkte vorm gepubliceerd in het RD.

Foto: Addy de Jong

Addy de Jong

De dagvoorzitter onder wiens leiding deze congresdag staat is Addy de Jong. Hij is als chef politiek werkzaam bij de redactie van het Reformatorisch Dagblad. In zijn studietijd was hij lid van het C.S.F.R. dispuut in Leiden, Panoplia.

%d bloggers liken dit: