LUSTRUMBUNDEL

Op de lustrumdag van 18 september wordt ook de lustrumbundel gepresenteerd. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze bundel. De bundel is opgebouwd met vijf verschillende deelthema’s. Aan de hand van deze thema’s wordt de discussie gezocht tussen de C.S.F.R. en de maatschappij. Deze thema’s worden voorafgegaan door een bijdrage van de laatste vijf besturen van de C.S.F.R.

Update 11-02-22: de bundels zijn geleverd en worden nu z.s.m. gedistribueerd. Dank voor uw geduld.

De prijs van de bundel is vastgesteld op €12,50. De bundel is vanaf heden te bestellen via het bestuur der C.S.F.R.!

Kunst

In het deelthema kunst wordt ingegaan op wat kunst is en wat het met je doet. Hoe beïnvloedt kunst de tijdsgeest en vice versa? In dit thema wordt de verhouding tussen kunst en calvinisme nader onderzocht.

scribenten: Kitty Zijlmans, Marleen Hengelaar-Rookmaker & Wessel Stoker.

Kerk en samenleving

Bonhoeffer voorzag een religieloos tijdperk. Secularisatie is een term die de kerk van 2021 voor vragen een uitdagingen stelt. Hoe kan de kerk hier visionair een verhaal tegenover stellen? In dit deelthema bijdragen over deze thematiek, en een interview met Almatine Leene, de theoloog des vaderlands.

scribenten: Maarten Kater, Edward van ’t Slot, Mathieu van Spronsen & Sjaak Fonville.

Onderwijs

Vanwege de ontwikkelingen omtrent artikel 23 Grondwet, worden in dit subthema verschillende visies (voor en tegen) op bijzonder onderwijs gepresenteerd.

scribenten: Bart Klink, Gijsbert van der Beek & Pieter van Duijvenbode.

Europese eenwording

Nexit of niet? De vraag naar de verhouding tussen de EU en de natiestaten wordt al tijden lang gesteld. In de bundel worden verschillende opvattingen ten aanzien van het ‘waartoe’ van de EU gepresenteerd.

scribenten: Trineke Palm, Sebastiaan Princen, Bert-Jan Ruissen & Marit Tazelaar.

Kunstmatige Intelligentie (KI)

Met de bestsellers van Yuval Noah Harari is KI voor het grote publiek bekend geworden. In dit deelthema wordt de reikwijdte van Kunstmatige Intelligentie onderzocht. Ook is een interview met Stephan Zeng opgenomen.

scribenten: Willem Peter de Ridder, Frederik de Vree, Leona Teunissen & Gert-Jan den Hertog.

%d bloggers liken dit: